5 Nisan 2018 Perşembe

İlk inci / İlk diş

Nisan 05, 2018 7 Comments
Şu an bunu tüm dünyaya duyurmak istiyorum. Mehmet Arasın ilk dişi patladı geliyor. 4. Ayın da ağzı akmaya ve eline geçen herşeyle damaklarını kaşımaya başlamıştı. Şu an 10 aylık 4. Ayından beri her huzursuzluğun da her uyumadığı gece de (gerçe uyuduğu gece yok da) dişe bağlamıştık. Dişi çıkıyor ondan huysuz, dişi çıkıyor canı acıyor diyip durduk. Hatta ilk ön dişlerin çıktığını bildiğim halde Mehmet Aras normalin aksine yan dişini çıkaracak sanıyordum. Yan damakları daha şişti ama tabi ilk gelen dişimiz diğer bebeklerde olduğu gibi ön diş oldu. İlk kimin gördüğüne gelecek olursak çok tesadüfi bir şekilde eniştem gördü. Gördüğünde incecik çizgisi belliydi sadece. Her gece 40 defa kalkıp mızırdandığı için pek anlayamadık aslında ama o hafta bir gece sabaha kadar hiç susmadan ağlamıştı kıyamam çok canı acıdı yavrumun. Ateşi çıkmadı ama çok şükür. Şimdi dişi baya görünüyor çok komik çok tatlı tek dişli hugo gibi. O tek dişi yetiyor ama her yeri ısırmak istiyor. Favorisi çenem😊 Birde kaşıkla dişinden gelen çıt çıt sese bayılıyor. İlk dişide çıktığına göre uykusunun normale dönmesi gerekmiyor mu? Gece boyu uyuduğunu ne zaman görücem? Kafam da deli sorular😊 ilk dişi de atlattığımıza göre darısı 31 dişin başına😍





Sevgiyle kalın.

Mutluluk paylaştıkça çoğalır...

27 Mart 2018 Salı

Mehmet Aras'ın Mevlüt Konsepti

Mart 27, 2018 13 Comments


Mehmet Aras 4 aylıktı mevlüt yaptırdığımız da. Erken doğduğu için öncesinde yaptırmak istemedik. Tabi benimde yapmak istediklerimi, hazırlıklarını yapmam gerekiyordu. Herşeyi biz yaptığımız için alış-veriş, hazırlıklar biraz uğraştırdı ama keyifle yaptık. Biraz da elimiz yatkın böyle şeylere Şeyma Meryem abla ve Merve'nin desteğiyle yaptım tabiki.



Biberonları, tesbihleri ve yasin cüzlerini Eminönün'den aldım. Biberonların içlerini badem şekerleriyle doldurduk. Eminönü doğum, mevlüt ve doğum günü hediyelikleri süsleri için ilk tercih bence herşeyi uygun fiyata bulabiliyorsunuz. Mehmet Aras'ın mevlüt kıyafeti de Eminönünden. Alınması gereken tüm malzemeleri aldıktan sonra başladık. Stant için marangoza tahtaları kestirdik tutkal ile yapıştırdık yıkılmaması için duvara ve yere bantladık. Sonra tülle tahtaları sardık. Tek tek yıldızları kartonlara çizip kestik dikiş iplerine diktik bu aşama çok el oyalıyor.


Yasin cüzünü, tesbihi ve biberonlari koyabileceğim boyutta kese bulamadığım için Mervecim sağolsun elleriyle dikti keselerimizi. Gelenleri lokum ve gül suyu ile karşılayıp, hediyeleri ile uğurladım. Mehmet Aras masadan gözünü alamadığı için fotoğraflara pek bakmıyor ama napsın çok beğenmişti mevlüt masasını🤗 Stand yerine o kadar yakıştı ki 7 ay geçmesine rağmen kaldırmadım. Yemek masasına ayrı bir hava katıyor, artık doğum günün de bir kaç değişiklikle tekrar kullanırım. 









Rabbim çocuklarımızı vatana, millete hayırlı evlat eylesin.
Kötülükler çocuklardan uzak olsun.

Sevgiyle kalın.

Mutluluk paylaştıkça çoğalır...

24 Mart 2018 Cumartesi

Büyük blog takip etkinliği

Mart 24, 2018 17 Comments

BÜYÜK BLOG TAKİP VE KEŞİF ETKİNLİĞİ

blog-takip

Selamlar yepyeni bir blog keşif etkinliği başlatıyoruz.Etkinliğimizin bir süresi yoktur bir yıl,iki yıl sonra bile gelseniz kabulümüzdür.Biliyoruz ki hala bloguna önem veren ve onu geliştirmek için çabalayan fakat takipçisi sayısı artmadığı için üzülen çok sayıda arkadaşımız var.Bizde instagramda çok moda olan takip etkinliklerinden etkilenerek bloggerlar için blog takip etkinliği yapmaya karar verdik.
Yapacağınız işlemler son derece basit ve etkili,kurallara herkesin uymasını rica ediyorum bu şekilde etkinliğimiz başarıya ulaşabilir.Blogları takip ettikten sonra bile birbirimize ziyaretlerimizi sürdürürsek tıklanma,yorum sayımız artar ve site trafiğimiz olumlu yönde etkilenir.
Gelelim kurallara:

-Aşağıda linkleri bulunan bloglara tıklayıp izleyiciler bölümünden yani GFC butonundan  takibe alalım.O bloglarda bulunan bu yazıyı bularak altına yorum yazalım.Bu şekilde bütün arkadaşlarımız sizlere geri dönüş sağlayacaktır.Geri dönüşler anında olmayacaktır çünkü herkes vakit bulup da her gün internete giremeyebiliyor fakat mutlaka bir kaç içinde bütün arkadaşlar takibe alarak bloglarınıza yorum yapacaktır içiniz rahat olsun.

Yorum yapan diğer arkadaşlarında bloglarına giderek "Büyük Blog Takip Etkinliğinden geldim."diyerek yorum yaparsanız eminim bütün arkadaşlar bir kaç gün içinde geri dönüş yapacaktır.
Ayrıca bu yazının tümünü bozmadan sadece en alt kısma kendi blogunuzun linkini ekleyerek blogunuzda yayınlayabilirsiniz.Böylece daha çok kişiye etkinlik yayılır ve sonradan paylaşmalarını sayfalarında sizinde adınız görünür bir tür blog takip zinciri oluşur.

-Bu yazıyı Google Plustada paylaşalım yani +1 yapalım ki bir çok blogger yazımızı görsün daha büyük kitlelere ulaşabilelim.

Ve gelelim linklere:


2-https://bloggerajandasi.blogspot.com.tr/?m=1

3-http://www.kuslarinizinde.com/?m=1

4-https://icimdebirfisilti.blogspot.com.tr/?m=1

5-http://nehrimarifetirmak.blogspot.com.tr/?m=1

6-http://yelizinkesifleri.com/  Word press tabanlı site mail abonesi olalım lütfen.









15-http://ozlemrencber.blogspot.com.tr/?m=1

Lütfen wordpress bazlı olan sitelerimize e-mail ile abone olalım çünkü bu tür sitelerde izleyiciler butonu olmuyor.

Büyük blog takip etkinliği mize her türlü blog davetlidir.Sonuçta birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var.Blog keşif etkinliği,blog takip etkinliği, takip etkinliği hepimize yararlı olur umarım.Sevgiler...

18 Mart 2018 Pazar

Mesa minik eller

Mart 18, 2018 9 Comments
Bugün çok özel bir gündü. Mesa minik eller olarak ilk işimize gittik. Projemizi hayata gecirdik. Eşimin kardeşi Şeyma ile düşünüp karar verdiğimiz anaokullarında pasta etkinliğidir mesa minik eller. Mesa ismi çocuklarımızın baş harflerinden geliyor. Şeyma ana okulu öğretmeni ben de pazarlama ve reklâmcılık mezunuyum, ikimizinde alanı yani bu iş.

Ilk olarak broşürlerimizi bastırıp okulları gezmek için kollarımızı sıvadık. Sonra ana okulu anaokulu dolaşıp broşürlerimizi dağıtıp kendimizi yapacaklarınızı anlattık. Broşürümüzde de yazdığımız gibi çocuklara minik şef olmayı vaat ettik.

Tüm hazırlıklarımızla önlüklerimiz şapkalarımız pandispanyamız kremamiz süslemelerimiz ile gidip çocuklara kendi pastalarını yaptırıp kutulayıp aileleriyle paylaşmalarını istiyecektik. Ilk anaokulunun bizi çagirmasiyla öncelikle önlük ve şapkalar için kumaşları alıp kestik, merve ve annemin desteği ile diktik. Sonrasında eminönünden süsleme şekerlerimizi aldık. Son olarak Pandispanya malzemelerini aldıp başladık tabi 55 kişiye ayrı ayrı pandispanya hazırlamak hiç de kolay olmadi 4 saatte bitirdik. Bu hazırlıkları yapmış olmak bile bir başarı bizim için çünkü Şeyma'nın 2 yaşın da ikizleri benimde 10 aylık Mehmet Aras'ım var. Yine de akşamdan hazırdık. Şeymayla ikimizinde ehliyeti olmasına rağmen aktif araba kullanmıyoruz ikimizde bi cesaret Şeymayla yola çıktı, herşey çok yolundaydı çok şükür çok eğlenceli vakit geçirdik çocuklarla. Önce şarkılarla biraz oynadık eğlendik sonra önlüklerini ve sapkalarını giydirdik pastanın tabanına krema sürdüler aralara çikolata koydular ve pastamızı kapatıp her yerine krema sürdürdük. Son olarak en eğlenceliği bölüme geldik diledikleri gibi süslediler pastalarını kutuladık ve eve gitmek icin hazırdı pastalar. Okul idaresi de çok beğendi etkinliğimizi. İnsallah mesa minik eller olarak her gün farklı okulda farklı çocuklara mutluluk getirebiliriz.
Çocuklar mutlu biz mutlu.






9 Mart 2018 Cuma

Hediye önerisi / Aşk bize yakıştı

Mart 09, 2018 0 Comments
Manevi hediyelere önem verdiğimi önceki yazılarımda belirtmiştim. Bu da işte onlardan. Hep duygusal bir yapım vardı çocukken de duygusaldım ama aşk beni başka bir insan yaptı. Büyüttü, yüceltti. Gerçekten aşk bize yakıştı.

Hayatımın her döneminde yazıyordum sanırım, her ne kadar çocukken sabah kalktım kahvaltı yaptımla başlayan günlüklerimi pek hatırlamak istemesemde 😊 yazmak güzel şey doğrusu. 

Resul'e doğum günü hediyesi olarak yaptırmıştım bu kitabı. Mesajlarımızı en başından beri defterime yazıyordum çünkü ikimizinde içinden şairler yazarlar çıkmıştı adete silinmesine asla gönlüm el vermezdi. İnternette bu tip kitap yapan yerlerle görüştüm, içerisi tamamen bizim yazışmalarımızdan oluşuyor.  Word de hazırladığım kitabımı internette bulduğum  sayfaya gönderdim onlarda bana bu güzel kitabı oluşturup gönderdiler. Tabi içini okuma şerefi sadece eşimle bana ait ama içerisinden bir kac bir şey paylaşacağım.

"Bazen mutluluktan yazmaz insan, bir mesajla tatlı bir tebessüm alır, hani hiç beklenmedik anda gelir ya o mesaj ışte o zaman mutluluktan yazmaz insan. Bir de karşısındakinin çok önemsediğinden yazmaz tabi bazende sadece onu düşündüğünden yazmazsın. Özün, sözün, aklın, fikrin o'dur zaten. Bir de yanında olduğun da susup sadece gözlerine bakmak istersin sanki gözlerden kalbe giden bir yol vardır ta oralarda kendinden bir şeyler bulmak istersin. Ödün kopar bazen de üzmekten, kırmaktan, kırılmaktan..."



"Birisi giriyor hayatına ve hayatın onun oluyor, kimsenin olmadığı kadar oluyor birden hiç kimsenin yetemediği kadar yetiyor sana daha önce bulamadığın huzuru onda buluyorsun kelimelere dökmek istesen beceremiyor, bulamıyorsun. O kadar güçlü bir bağ ki bu kalbine dokunuyor konuşurken, kalbin daha hızlı atıyor onun her bir hecesiyle, sesi seni dünyanın en mutlu insanı yapmaya yetiyor, ışte o birisi geliyor ve hayatın değişiyor hayatın oluyor. O birisi ıyi ki var."

Hep sevgiyle kalın.

Mutluluk paylaştıkça çoğalır...

6 Mart 2018 Salı

Eşimle nasıl tanıştım?

Mart 06, 2018 0 Comments
Eşim benim hem mahalleden komşum hemde çok yakın komşumuzun yeğeniydi. Birbirimizi taa çocukken tanıyorduk aslında, çok önceleri çok birbirimizin farkında olmasak da birbirimizi fark etmemiz çok da geç olmadı. Küçük kaçamak bakışmalarla başladı sanırım her şey ve tabi ki sayısız tevafukun bizi bir araya getirmesiyle.

6 ay 1 sene kaçamak bakışmalar ve iltifatlar sonucu 06 eylül 2012 üniversiteye kayıt yaptırdığım gün çok güzel bir mesajla beni sevdiğini anlattı, işte böylece başladı hayatımın ilk ve son aşkı. 

Tabiki en başından aileme anlatacaktım bayram tatilinin geçmesini bekliyordum fakat kardeşimin benim mesajlarımı okuyup beni şantaj etmesi sonucu köydeki tatilimde annem öğrenmiş ve şok olmuştu, ve dolayısıyla babamda öğrenmişti. Çok şaşırmak dışında pek de tepki vermediler aslında. Doğum günüm olan 02 temmuz 2013 yılın da evlilik teklifi etmesiyle de tam anlamıyla hayatımın dönüm noktası başladı. Hiç beklemediğim ve evliliğe hiç de hazır hissetmediğim anda gelmişti aslında o evlilik teklifi.

Ama ne demişler "Aşk; ar olunca dil lal, kalp bizar olur" (Mustafa Cilasun)

O evlilik teklifinden sonra Okul, iş, isteme söz derken 06 eylül 2014 yılında yılında evlendik.

Sonuç olarak bana hayatım boyunca evliymişiz her yaşımda her anımda varmış gibi gelse de 3 buçuk yıldır evliyiz ve dünya tatlısı bir Mehmet Aras'ımız var.

Sevgiyle kalın.

Mutluluk paylaştıkça çoğalır...

Kendin yap / Eşe, sevgiliye el emeği hediye

Mart 06, 2018 0 Comments

  Manevi hediyelere her zaman önem vermişimdir. Benim verdiğim hediyede mutlaka el emeği olmalıdır. Bu da kendi yaptığım hediyelerden sadece birisi...

Yapmanız gereken boş bir çerçeve bulup, (evdeki kullanmadığınız eski çerçevelerde olur) camını çıkartmak arkasına çivilediğiniz hasır ipleri bağlamak ve fotoğrafçıdan çıkarttığınız küçük resimleri doğum günü malzemesi satan dükkanlardan bulacağınız küçük mandallarla tutturmak. İşte ucuz maliyet ile manevi hediye hazırlamak bu kadar kolay, üstelik verdiğiniz kişiyi mutlu etme garantili...

Sevgiyle kalın.

Mutluluk paylaştıkça çoğalır...